Open Monumentendag

Tijdens Open Monumentendag zijn verschillende monumenten in de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel en Vught gratis te bezoeken. Op zaterdag 10 september openen de deuren van de monumenten in de binnenstad van Den Bosch. Op zondag 11 september ben je welkom in het Bossche buitengebied en in de gemeenten Sint-Michielsgestel en Vught. 

Open Monumentendag 2022 - bekijk het programma

Open Monumentendag, ieder jaar dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt

Neem zaterdag 10 september gerust hier eens een kijkje... - Je bent o.a. van harte welkom bij deze monumenten in de binnenstad

 • De Grote Kerk

  De Grote Kerk is in gebruik als kerkgebouw sinds 1822; dit jaar vieren we het 200 jaar bestaan met in de kerk en buiten op het plein feestelijke activiteiten voor jong en oud. Dat maakt het helemaal de moeite waard om zaterdag 10 september bij deze -in neoclassicistische stijl gebouwde kerk- een kijkje te gaan nemen.

 • Woonhuis De Noteboom

  Zaterdag 10 september heb je de mogelijkheid om dit unieke woonhuis -gelegen langs de Binnendieze met karakteristieke rode uitbouw boven het water- te bekijken. 

 • Willem Twee Poppodium en Willem Twee Kunstruimte

  In de Spoorzone vind je heel wat industrieel erfgoed. Stap tijdens de Open Monumentendag binnen bij Willem Twee Poppodium en Willem Twee Kunstruimte. Waar voorheen sigaren werden gefabriceerd vinden nu jaarlijks zo'n 250 concerten en 25 exposities plaats.

  Willem Twee organiseert op Open Monumentendag drie keer een rondleiding van ongeveer 45 minuten. Om 11.00, 13.00 en 15.00 uur.

Route App

Ga tijdens Open Monumentendag op pad met de Erfgoed 's-Hertogenbosch Route App en je hebt alle informatie over de open monumenten continu bij de hand. Je ziet in één oogopslag welke monumenten zijn geopend en zich bij jou in de buurt bevinden. Bovendien is de app gevuld met extra historische foto's en verhalen. Veel plezier!

Download de app