Auto parkeren, fiets stallen, OV

’s-Hertogenbosch is op 20 augustus 2022 startgemeente van de tweede etappe van de Spaanse wielerkoers La Vuelta. De start van deze etappe begint met een 7,8 kilometer lange route door de binnenstad, het Paleiskwartier en Veemarktkwartier. Die start noemen we ‘neutralisatiezone’. In de neutralisatiezone fiets een groot peloton in een rustig tempo. De wielrenners fietsen zo’n 15km/u. Er is nog geen sprake van een wedstrijd. Voor het peloton uit rijdt de reclamekaravaan.

Na de neutralisatiezone begint de echte wedstrijd. Dat gebeurt bij de officiële startlocatie, de Brabanthallen. Hier stoppen de renners niet. Zij blijven op een rustig tempo rijden totdat de koersdirecteur met de startvlag zwaait. Vanaf dat moment begint de wedstrijd echt en wordt het tempo opgevoerd. 

Welkom in ’s-Hertogenbosch op zaterdag 20 augustus - Beleef het internationale wielerfeest

Fijn dat je dit internationale wielerfeest wilt meemaken. Wij adviseren je dringend om deze dag met het openbaar vervoer (trein, bus) te komen. Woon je in de regio, pak dan de bus of fiets.

Wandelend blijft de binnenstad goed bereikbaar en toegankelijk. Ook met de fiets (soms aan de hand) stuit je op weinig problemen. Alleen de Kerkstraat en de Markt zijn minder goed bereikbaar. Daarnaast is de Kerkstraat smal en is er weinig ruimte. Als dit nodig is, worden gestalde fietsen hier weggehaald. 

Tussen 11.00 uur en 14.00 uur is de weg van het parcours afgesloten. Ook buiten het parcours kom je tijdelijke wegafsluitingen tegen. Op diverse plekken over het parcours en buiten het parcours zijn oversteekplaatsen. Onder begeleiding steek je hier veilig over. 

Tussen 11.45 uur en 14.00 uur vindt er volledige afsluiting van het parcours plaats. Dit gebeurt geleidelijk rond de doorkomst van de reclamekaravaan en het peloton. Wanneer de karavaan en het peloton voorbij bepaalde plekken zijn, wordt direct gestart met de afbouw van het parcours. Dit duurt 30 minuten. Hierna wordt de weg weer vrijgegeven voor alle verkeer.

Bevoorrading in de binnenstad op 20 augustus

De start van de tweede etappe van La Vuelta in en rondom de Bossche binnenstad heeft gevolgen voor bevoorradingsverkeer. Alle bevoorradingsverkeer moet uiterlijk om 11.00 uur de stad uit zijn. Vanaf 11.00 uur wordt gestart met het afsluiten van het parcours en dient het gehele traject vrij te zijn. Heb je te maken met eigen logistieke partners? Wij verzoeken je hen hierop te attenderen.

Parkeren van auto

Komt je toch met de auto, dan bieden we voldoende parkeergelegenheid op de P+R Transferia. Je parkeert hier je auto voor 4,80 euro en een bus brengt je naar het centrum van de stad.

Beschikbare P+R-terreinen:

 • Transferium Pettelaarpark: 450 plaatsen
 • Parkeerterrein Provinciehuis (aanvulling op Pettelaarpark en alleen als P+R vol staat): 450-500 plaatsen
 • Transferium De Vliert: 700 plaatsen
 • Transferium Deutersestraat: 1100 plaatsen.

Transferia met daarbij toezicht zijn open van 07.00 tot 01.30 uur.
Vermijd dus de binnenstad met de auto, want je komt daar vanaf 07.30 uur tot 14.00 uur op veel plaatsen tijdelijke afsluitingen tegen.

Parkeergarages

De parkeergarages blijven open, maar overweeg de transferia. Dit kost minder en je bent verzekerd van een parkeerplaats en een busrit naar hartje binnenstad!

 • Parkeergarage Sint-Jan: 1040 plaatsen
 • Parkeergarage Sint-Jozefstraat: 175 plaatsen
 • Q-Park Tolbrug: 399 plaatsen
 • Q-Park Arena: 479 plaatsen
 • Parkeergarage Paleiskwartier: 800 plaatsen

Als je een parkeervergunning hebt voor een straat aan het parcours, dan kun je je auto niet voor de deur parkeren. Dit is vanwege veiligheidsredenen (van wielrenners en publiek), maar ook ter bescherming van je eigen auto (beschadiging). Als dit voor jou geldt en dus moet uitwijken naar een andere parkeermogelijkheid, ontvang je hiervoor een brief in de brievenbus.

Fiets stallen - Fijn dat je met de fiets komt!

Je kunt je fiets stallen bij één van de zes fietsenstallingen in het centrum van de stad. Alle stallingen zijn GRATIS en sommige stallingen zijn ook bewaakt.

 • Stallingen Wolvenhoek en Kerkstraat zijn tussen 11.00 uur en 14.00 uur niet bereikbaar, omdat hier de route langs komt.
 • Stalling Burgemeester Loeffplein is de hele dag bereikbaar.
 • Stalling Centraal Station ’s-Hertogenbosch is de hele dag bereikbaar
 • We zorgen ook voor tijdelijke extra stallingsplaatsen. Dit is aan de Hekellaan voor de ingang van parkeergarage Sint-Jan. Hier is op 20 augustus ruimte voor circa 3.000 fietsen (gratis).

Busverbindingen

Verschillende lijnen van busmaatschappij Arriva worden omgeleid vanwege wegafsluitingen. Op enkele lijnen waarbij omleidingen niet mogelijk zijn, komen een aantal ritten te vervallen. Op de website www.arriva.nl lees je ruim van tevoren hoe de omleidingen worden ingepast.

Meer informatie - La Vuelta Holanda | 20 augustus 2022 | Den Bosch