La Vuelta Holanda

20 augustus 2022
#VamosShertogenbosch

La Vuelta komt op 19, 20 en 21 augustus 2022 naar Nederland. Met (internationale) toprenners, een ploegenpresentatie, een uitgebreid activatieprogramma en drie prachtige etappes door Utrecht en Brabant wordt het een uniek event om mee te maken! #vamosholanda 

Vier het Spaanse feest met ons mee!

's-Hertogenbosch is tijdens de 2e etappe van de Spaanse wielerkoers het startdecor. Op 20 augustus vertrekt de groep profwielrenners vanaf de Citadel voor een 183 km lange tocht naar Utrecht. Om 13.15 uur is de start. Het peloton rijdt 7,8 km geneutraliseerd door de binnenstad, het Paleiskwartier en Veemarktkwartier. Vanaf de Brabanthallen begint de officiële wedstrijd. Dit is om 13.33 uur. Dan fietst het peloton met hoge snelheid via een deel van de Zuidwaterlinie richting de Amerongse Berg. Rond 17.00 uur finishen ze in Utrecht. 

Iedereen is welkom langs de route om de reclamekaravaan en het peloton voorbij te zien komen!

Festival La Vuelta Holanda por favor - Zaterdag 20 augustus 2022

Festival La Vuelta Holanda por favor | Den Bosch

De stad kleurt rood-geel op 20 augustus! Breng een bezoek aan ‘Festival La Vuelta Holanda por favor’. Dit is een gratis festival voor jong en oud op het parkeerterrein in de Prins Bernhardstraat. Met gratis activiteiten, lekker eten & drinken en natuurlijk live uitzending van de koers. Alvast een kleine greep uit de activiteiten: Graffiti workshops door Kings of Colors, Team Jumbo-Visma Academy Truck, Flamenco demonstratie door Flamencolé. Maar ook in aanloop naar 20 augustus gebeurt er van alles. Bekijk het snel!

Bekijk Festival La Vuelta Holanda por favor​

La Vuelta Holanda - Alle praktische info op een rij

Krijg het Vuelta gevoel - Stap zelf op de fiets of volg de Vuelta online

20 augustus: Start La Vuelta etappe 's-Hertogenbosch - Utrecht - Jij bent er toch ook bij!