Beleef Cultureel Den Bosch

Op 16, 17, 18 en 19 juni 2022 vaart Bosch Parade weer door Den Bosch. Laat je verleiden en beleef cultureel Den Bosch.


Bestel nu jouw combiticket voor de Bosch Parade en toegang tot Het Noordbrabants Museum en Design Museum Den Bosch voor slechts €27,- per persoon. Zo reserveer je een exclusieve stoel aan de Westwal met het beste uitzicht op de Bosch Parade, heb je die dag ook gelijk toegang tot de Tuin der Lusten en de exposities ‘De ontdekking van het heden’ en ‘Sneakers Unboxed’.

Bestel het Bosch Parade & Musea Combiticket
Met een combiticket Bosch Parade & Musea bespaar je maar liefst € 11,- p.p.

  • Het Noordbrabants Museum

    In de tentoonstelling 'De ontdekking van het heden' maak je een tijdreis door de westerse kunstgeschiedenis. Van moderne grootmeesters als Pablo Picasso, Salvador Dalí tot hedendaagse topkunstenaars als Olafur Eliasson en Marlene Dumas. 

  • Design Museum Den Bosch

    Deze tentoonstelling combineert de geschiedenis en culturele context van de sneaker met de laatste innovaties op het gebied van design en duurzaamheid. Neem een kijkje achter de schermen bij de schoen die voor technologische doorbraken heeft gezorgd bij Sneakers Unboxed

Zo beleef je 2 dagen Den Bosch het beste - Blijf je logeren? En eet je ook mee?

Overnachten

Kom met je vrienden, vriendinnen of je partner naar Den Bosch. Lekker ongedwongen bijkletsen over de afgelopen maanden. Met drukke banen en het terugschakelen naar hybride werken, is het de hoogste tijd om echt even de tijd te nemen voor elkaar. Een ding is zeker. Deze dagen komen als geroepen.

Check in bij een van de leuke hotels die Den Bosch rijk is, zodat je niet langer met je spullen rond hoeft te lopen. We tippen:

Lunch of diner

Omdat Bosch Parade bekend staat om de vele bezoekers is een reservering voor een lekker diner of lunch in de stad een aanrader. De keuze is daarbij aan jou! Ga je voor exclusief, een leuk eetcafé, biologisch of vegan. Zelf denken we aan:

NomNom   Noemme   Lux   Chez Minée   Eetbar DIT   Faran   De Garage   Yalla Yalla   Eetbar de Stadt   Pollevie

Wat je ook kiest, het wordt fantastisch! Tijdens het eten proosten jullie op het uitje en nemen jullie de plannen door voor de komende dagen.

Dag 1 - Van jouw Bosch Parade weekend in Den Bosch

We starten op het terras in de zon met uitzicht op de St. Jan. De cappuccino smaakt heerlijk, de Bossche Bol slaan we even over. Na de koffie beklimmen we de Sint Janstoren. Het uitzicht was fenomenaal, maar we moeten naar beneden want de winkels wachten op ons voor wat serieus shopwerk.

Vanavond bezoeken we de Bosch Parade, daarom hebben we vanmiddag gereserveerd voor een uitgebreide lunch. Met een gevulde maag en een koffie to go in de hand lopen we naar Het Noordbrabants Museum waar we “De ontdekking van het heden” bezoeken. De buitenkant van het museum is al een kunstwerk op zichzelf en paleiszalen binnen maken ook flinke indruk. Te zien zijn werken van echte kunstpioniers die huidige kunstenaars inspireren.

De hele dag mogen we genieten van al het cultureels dat Den Bosch in petto heeft. Met een frietje in de hand lopen we naar onze gereserveerde plek aan de Westwal om van de Bosch Parade te genieten. Het tempo is heerlijk. Er drijft, zwemt, vaart en peddelt allerlei inspiratie voorbij. Creaties vol symboliek. Veel werken spreken de fantasie aan en de absurditeit van andere kunststukken zorgen ervoor dat we veel lachen. Al kletsend genieten van het moois op het water en voor we het weten is de varende parade alweer voorbij. Time flies when you’re having fun.

Na de varende optocht van de Bosch Parade besluiten we om nog een drankje te doen in de gezellige Uilenburg. Dat de Uilenburg een bijzondere wijk is mag zeker gezegd worden. Het is een smeltkroes van het rijke verleden dat Den Bosch kent en de gastvrijheid die in de stad heerst.

Moe maar voldaan gaan we terug naar ons hotel.

Ook zin in van die heerlijke dagen? - Bestel het Bosch Parade combiticket

Bestel nu jouw combiticket voor de Bosch Parade + de Tuin der Lusten
én een bezoek aan Het Noordbrabants Museum & Design Museum Den Bosch voor € 27,- p.p.

Bestel het Bosch Parade & Musea Combiticket
Met dit combiticket bespaar je maar liefst € 11,- p.p. op toegang tot de musea.
 

De Bosch Parade kun je gratis bezoeken, maar met ons combiticket zit je op een eigen stoel (​terras Westwal 1), beschut onder een parasol en heb je het beste uitzicht terwijl je een drankje bestelt. En natuurlijk heb je toegang tot de Tuin der Lusten.

Voor de Bosch Parade + een bezoek aan de Tuin der Lusten reserveer je een dag. Het combiticket is 2 dagen geldig, dus het museumbezoek kun je ook de dag ervoor of de dag erna doen.