Erfgoed

Lees hier alles over het erfgoed in 's-Hertogenbosch. Stippel jou route uit en ontdek alle de goed onderhouden historische gebouwen van de stad. 

 • Standbeeld Jeroen Bosch

  Het Standbeeld Jeroen Bosch is te bezichtigen op de Markt in de Binnenstad van 's-Hertogenbosch. Het standbeeld is gemaakt van brons en is ongeveer 210 centimeter hoog.

 • De Markt

  De Markt is de plek waar wekelijks de leukste stands te vinden zijn voor verse producten en andere artikelen. Ontdek hier wanneer de markt er is. 

 • Huis van Bosch

  Dit is het voormalige woonhuis-atelier waar de wereldberoemde Bossche kunstenaar Jheronimus Bosch een groot deel van zijn jeugd heeft gewoond en gewerkt.

De Bevrijding van 's-Hertogenbosch 1944

Na de bevrijding van Antwerpen en Brussel  leek de vrijheid ook voor ons land op dinsdag 5 september 1944 te zijn aangebroken. Ook in ’s-Hertogenbosch heerste een chaotische sfeer en vluchtten Duitsers op deze Dolle Dinsdag. Maar de volgende dag kwamen nieuwe Duitse troepen aan. 

Lees meer over de bevrijding
 • De Gruyter Fabriek

   Levensmiddelengigant De Gruyter was ooit de grootste werkgever van ‘s-Hertogenbosch. Ontdek aan wie De Gruyter Fabriek nu onderdak biedt. 

 • De Tempel van Empel

  Het was enige gebouw van steen in de omgeving, want men woonde in boerderijen van hout, riet en leem.

Ontdek het verleden bij deze erfgoedlocaties