Van Gogh

Dat is echt Brabant en ik houd er zoo veel van…

Vincent van Gogh

Vincent van Gogh (1853-1890) is een van de meest bekende schilders ter wereld. Toch weten maar weinig mensen dat hij oorspronkelijk uit Brabant kwam. Hij werd geboren in Zundert en heeft gedurende zijn leven op verschillende plaatsen in Brabant gewoond. Hier zette hij zijn eerste stappen richting het kunstenaarschap. Zijn liefde voor Brabant en het Brabantse landschap zou hij altijd houden. 

Brabant is Vincent's homeland. Hier werd Van Gogh geboren. Hoe groeide de jonge Vincent uit tot die wereldberoemde schilder die nog dagelijks miljoenen mensen inspireert? Start je ontdekkingsreis door zijn geboortestreek en ontdek de plekken die je ook op zijn schilderijen ziet. Lees meer hierover op www.vangoghbrabant.com

 

Het Noordbrabants Museum herbergt als enige museumlocatie in Zuid-Nederland originele schilderijen van Vincent van Gogh. Deze vertellen het verhaal van de Brabantse oorsprong van Van Gogh en zijn grote fascinatie voor het boerenleven. De presentatie Van Gogh in Brabant laat zijn liefde voor de provincie zien – met naast twaalf van zijn werken ook brieven, persoonlijke documenten, foto's, animaties en andere bijzondere objecten.

Van Gogh in Het Noordbrabants Museum Van Gogh in Brabant - tentoonstelling - Het Noordbrabants Museum