De omgeving & Brabant

In de omgeving van Den Bosch is heel veel moois te vinden. Je kan de vestingstad Heusden ontdekken, met het gezin naar de Efteling, wandelen in de Loonse en Drunense Duinen, één van de nabij gelegen steden bezoeken of ga terug in de tijd en leer alles over Van Gogh. 

 • Erfgoed in omgeving Den Bosch

  In bijna alle sprookjes komt er wel een voor, een heus kasteel. En in Brabant kun je die gewoon bezoeken! Zoals Kasteel Heeswijk in Heeswijk-Dinther, Binnenkort volgt hier meer informatie over de belangrijkste erfgoedlocaties in de omgeving van Den Bosch. Inspiratie vind je nu al op visitbrabant.nl

 • Van Gogh in Brabant

  Wie benieuwd is naar Vincent van Gogh kan niet om Noord-Brabant heen. Hij is hier geboren en woonde en werkte het grootste deel van zijn leven in Brabant. En dat heeft hem gevormd als mens en schilder. Ontdek zelf de plekken in Brabant waar je zijn sporen nog kunt vinden. Zo staat in Zundert op de plek van zijn geboortehuis, het Vincent van GoghHuis. In Nuenen is een openluchtmuseum, met 23 gebouwen en plekken in het landschap die (en waar) Van Gogh schilderde. In de Van Gogh Kerk in Etten-Leur kun je kennismaken met de relatief onbekende periode uit het leven van de wereldberoemde schilder. Negen kleurrijke ramen laten de thema's van Van Gogh's Ettense periode zien. In Het Noordbrabants Museum in 's-Hertogenbosch kun je de originele werken bekijken. 

  Ontdek hier alles over Van Gogh in Brabant.

Pretparken

In de omgeving van Den Bosch vind je de leukste pretparken voor een dagje uit met het gezin. Ga samen beesten bekijken in de Beekse Bergen of stap in de spannenste achtbanen in de Efteling. 

 

Bekijk alle Pretparken hier...
 • Eindhoven

  Eindhoven is een krachtige, levendige stad. Een stad die veel mogelijk maakt. Een stad die barst van de energie. Van denkkracht, werklust en plezier. Je vindt er een constante stroom aan nieuwe ontwikkelingen in creativiteit, innovatie, technologie, design en kennis. Een constante vibe van creativiteit en een overvloed aan originele hotspots. Welkom in de eigenzinnige en energieke stad Eindhoven! Fijn winkelen in de binnenstad, De Bergen, Woensel-West of Strijp-S. Genieten van kunst en design in het Van Abbemuseum, MU bij Piet Hein Eek of tijdens de Dutch Design Week en GLOW. 

 • Tilburg

  Tilburg is liefde op het tweede gezicht. Een stad die barst van de creativiteit, waar je altijd weer verrassende ontdekkingen doet. Hier leerde Vincent van Gogh tekenen en groeide Guus Meeuwis uit van student tot volksheld. Tilburg heeft vele verborgen pareltjes, maar ook spraakmakende musea, zoals De Pont en het TextielMuseum en een dwaalgebied vol bijzondere winkels in prachtige historische panden. En wat te denken van de hippe Spoorzone, met de LocHal en restaurants waar je heerlijk kunt eten. Of bezoek de Piushaven.

 • Breda

  Breda, eigentijds en toch meer dan 750 jaar oud. Het bruist tussen de eeuwenoude monumenten, het water en het groen. Of het nu gaat om de terrassen op de Grote Markt, het nieuwe stationsgebied of evenementen als BredaPhoto, Graphic Matters en het beroemde Jazz Festival. Maak een stadswandeling door de historische binnenstad, of pak de fiets en ga de wijken in voor een verrassende kijk op Breda. Ontdek een andere kant van de stad vanaf het water met een boottocht over de singels.