Het Huis van Bosch

In dit voormalige woonhuis-atelier waar de wereldberoemde Bossche kunstenaar Jheronimus Bosch een groot deel van zijn jeugd heeft gewoond en gewerkt wordt een authentieke herinneringsplek aan deze kunstenaar ingericht.

Jheronimus Bosch wordt zichtbaar en tastbaar
In Het Huis van Bosch kan het leven en werken van Jheronimus Bosch worden beleefd. Wie was de persoon achter de wereldberoemde kunstenaar? In een rondgang door het huis wordt de bezoeker meegenomen op een spannende reis, waarbij de geschiedenis op magische wijze tot leven komt. Een spannend en bijzonder verhaal over het leven en de werken van deze visionaire kunstenaar in het huis waar hij ruim vijf eeuwen geleden heeft gewoond.

Door toepassing van de nieuwste technieken komt in de kelder en op de eerste en tweede verdieping een geweldige publieksbeleving tot stand, gevormd door beeld en geluid.

Bezoek Het Huis van Bosch

International Jheronimus Bosch Conference

De vijfde internationale Bosch conferentie zal plaatsvinden op 11, 12 en 13 mei 2023

Het JBAC bouwt aan een rijke traditie als organisator van wetenschappelijke conferenties over het leven en werk van Jheronimus Bosch. Het vijfde wetenschappelijk congres, Defining boundaries: Jheronimus Bosch, his workshop, and his followers, vindt eveneens plaats in het Jheronimus Bosch Art Center.