Tramkade

Net buiten het centrum, daar waar het spoor en de Dieze elkaar kruisen, vind je de Tramkade. Een bruisende culturele en creatieve hotspot.

Sinds voorjaar 2014 zwijgen de machines van mengvoederfabriek de Heus voorgoed zijn silo’s leeg. Gemeente ’s-Hertogenbosch, inmiddels eigenaar van het complex, heeft de Tramkade vooruitlopend op stedelijke herontwikkeling, voor tien jaar in gebruik gegeven voor placemaking. Nu kun hier borrelen, eten, dansen, werken en overnachten. Met een nieuwe invulling van de Kaaihallen, Mengfabriek en het Werkwarenhuis wordt de Tramkade nieuw leven in geblazen.

  • Het Werkwarenhuis: Drempelloze creatieve ontmoetingsplek

    Het Werkwarenhuis is het creatieve centrum op het terrein Tramkade. Dit midden gebouw van de voormalige veevoerfabriek de Heus transformeerde vanaf 2015 naar een drempelloze veelzijdige ontmoetingsplek.

  • De Mengfabriek

    In de Mengfabriek worden gedurende het hele jaar verschillende activiteiten georganiseerd door verschillende Mengers. Je kunt er eten, drinken, werken, dansen, vintage arcadespellen spelen en nog veel meer...

  • Kaaihallen

    Wist u dat u op diverse andere plekken op de tramkade locaties kunt huren voor uw activiteit? 

Iets drinken of een hapje eten - Ontdek alle horeca op de Tramkade

Wandelroute Tramkade & Spoorzone - Te voet door een nieuw stukje stad

De Tramkade is onderdeel van de Spoorzone. Het jonge en dynamische zusje van de historische binnenstad. Een plek in ontwikkeling met letterlijk en figuurlijk veel ruimte voor groei en vernieuwing, voor talent en ondernemerschap. Een mooie mix van mensen die er werken, wonen, leren en recreëren. Hun energie, initiatieven en ideeën zorgen voor groei en verbinding in dit unieke stukje ’s-Hertogenbosch. 

Bekijk de wandelroute

 

Blijf je nog een nachtje? - Slaap dan op een onvergetelijke plek