Picknickplekken in Den Bosch

Niks lekkerders dan je mand of rugzak vullen met eten en drinken (van volledige lunch tot alles voor een fijne borrel) en eropuit gaan. Weg van de drukte, zoeken naar een bankje met uitzicht of een plek in de zon om je kleedje neer te leggen. Laat je inspireren door deze mooie picknickplekken in Den Bosch.

Jeroen Bosch Tuin - Stille groene oase in de stad

De Jeroen Bosch Tuin is een stille groene oase in de binnenstad van Den Bosch. Je bent er van harte welkom om te genieten van de mooie bomen en planten. Kinderen kunnen er lekker spelen in het speeltuintje. En je kunt er lekker genieten van de zon op een bankje of je picknickkleed uitslaan op het gras. De Jeroen Bosch Tuin is elke dag open van 8.00 tot 19.00 uur. In de wintermaanden sluit de tuin bij zonsondergang.

Jeroen Bosch Tuin

Stadspark Mariënburg - Klein & rustig

De voormalige kloostertuin van het klooster Mariënburg is tegenwoordig stadspark. Een ruim en rustig stadspark met voldoende gras om je picknickkleed neer te leggen. Of neem plaats op een van de bankjes. Kinderen mee? Geen probleem, in Stadspark Mariënburg kunnen ze lekker op het gras spelen of het houten speeltoestel uitproberen. 

Je vindt Stadspark Mariënburg in de Uilenburg.
Ingang: Uilenburg - Capucijnenpoort. 

Het Bossche Broek - Flora, fauna & uitzicht

Kom je een dagje naar Den Bosch en wil je in het groen je (meegebrachte) lunch eten, wandel dan naar Het Bossche Broek. Doordat het zo dicht tegen de stad aan ligt, ben je er zo. Picknickkleed mee, zoek een mooie plek en geniet van de flora, fauna en een fantastisch uitzicht. 

Het Bossche Broek

Het Kanaalpark - 7 km bijzondere flora & fauna

Het Kanaalpark is maar liefst 7 kilometer lang en ligt langs het Maximaalkanaal. De kern van het Kanaalpark is de Rosmalense Aa. Deze nieuwe beek is een aftakking van de Aa en slingert via het Kanaalpark naar de Maas. De Rosmalense Aa geeft het gebied een moerassig karakter, waar (water-) vogels zich uitstekend op hun gemak voelen. En waar jij op heel veel plekken goed kunt genieten van alles wat het Kanaalpark te bieden heeft. 

Geen zin om je eigen hapje & drankje mee te nemen? Middenin het Kanaalpark vind je Hof Eyghentijds waar je terecht kunt voor een hapje en drankje.

Het Kanaalpark

De Maas - Hier is het altijd vakantie

Heb je tijdens je bezoek aan Den Bosch tijd over? Huur een fiets en volg het Maximakanaal vanuit de binnenstad naar de Maas. Het is ongeveer een half uur fietsen (+ een stukje lopen) maar dan sta je ook echt met je voeten in het water. Sla je picknickkleed uit op de witte rivierstrandjes (en geniet van langsvarende bootjes) of zoek een mooie plek tussen de zomer- en winterdijk. Wat je ook kiest, het vakantiegevoel is hier altijd dichtbij. 

De Maas