Natuur om de hoek

In en om Den Bosch vind je prachtige natuur. Bezoek in de binnenstad de Jeroen Bosch-tuin eens of de beeldentuin van Het Noordbrabants Museum (gratis te bezoeken). Ervaar de rust van natuurgebied het Bossche Broek, dat vlak achter de stadswallen ligt. Of wandel met je kinderen de bruggenroute in de Moerputten. Het is allemaal even mooi!

 • Het Bossche Broek

  Direct achter de stadswallen vind je natuurgebied Het Bossche Broek. Een uniek stukje groen dat vroeger diende als natuurlijke verdediging. Hier kom je heerlijk tot rust.

  Het Bossche Broek Het Bossche Broek Den Bosch
 • De Moerputten

  Ten westen van Den Bosch ligt natuurgebied De Moerputten. Een bijzonder natuurreservaat met als hoogtepunt De Moerputtenbrug. Het natuurgebied is een plek waar je eindeloze wandelingen kunt maken. Soms waan je jezelf even in het buitenland!

  De Moerputten Moerputten Den Bosch
 • De beeldentuin van Het Noordbrabants Museum

  De beeldentuin van Het Noordbrabants Museum is het groene hart van het museum. De tuin dateert uit begin van de 19e eeuw. In 2013 is de beeldentuin helemaal opnieuw ingericht voor de heropening van het museum.

  De beeldentuin van Het Noordbrabants Museum Beeldentuin Het Noordbrabants Museum
 • De Jeroen Bosch Tuin

  Achter de Hinthamerstraat vind je een groene oase: De Jeroen Boschtuin. In hartje stad kom je even helemaal tot rust in de natuur. En de kinderen kunnen er heerlijk ravotten.

  De Jeroen Bosch Tuin Jeroen Bosch Tuin
 • Het Kanaalpark

  Het Kanaalpark dat ligt langs het Maxima-kanaal, is aantrekkelijk voor dieren en planten, maar ook voor de mensen uit de stad. Het park sluit aan op bestaande natuurgebieden rondom de stad ‘s-Hertogenbosch en Rosmalen. 

  Het Kanaalpark Kanaalpark Den Bosch
 • De Pettelaarse Schans

  De Pettelaarse Schans is een stervormig vestingeiland ten zuide van 's Hertogenbosch. De schans is de locatie van een voormalig fort uit 1623. Een rij bomen duidt aan waar het fort vroeger stond.  

  De Pettelaarse Schans Pettelaarse Schans Den Bosch
 • Het Zuiderpark

  Het Zuiderpark is tien hectaren groot en werd in 1958 aangelegd. Veel bewoners beschouwen dit als hét park van het centrum. Het noordelijke deel van het Zuiderpark sluit mooi aan bij de historische Bossche stadswallen. 

  Het Zuiderpark Zuiderpark Den Bosch
 • De Oosterplas

  Recreatiegebied Oosterplas biedt ruimte voor o.a de watersport, wandelaars en fietsers. Met een speellplaats en een kinderboerderij en diverse sportvoorzieningen vormt de Oosterplas een combinatie van natuur, rust en beweging.

  De Oosterplas Oosterplas in Den Bosch
 • De Heinis

  De Heinis in Den Bosch wordt omgeven door de Bruistensingel, de rondweg A2 en de wijk de Herven. Door de ligging op een overgangszone zandgrond naar rivierklei is de bodem gemengd en de flora samenstelling afwisselend. 

  De Heinis Heinis in Den Bosch

Een uniek stukje natuur - Wandelen in het Bossche Broek

Geniet van de natuur nabij het stadscentrum - De mooiste natuurgebieden en parken op een rijtje