Historische binnenstad

Wie Den Bosch binnenstapt waant zich in een historisch decor. Middeleeuwse panden met trapgevels, knusse straatjes en monumenten kenmerken het straatbeeld. Combineer dat met de bourgondische en gastvrije sfeer en je snapt waarom het heerlijk vertoeven is in Den Bosch.

Ontdek zelf de geschiedenis van Den Bosch

 • Fiets-of wandelroute en app Linie 1629

  Fiets (of wandel) langs de oude linie van 1629 en ontdek de historie van het Beleg van 's-Hertogenbosch. Bekijk hier deze prachtige route van 49 kilometer.

  Linie 1629 route app
 • Erfgoed 's-Hertogenbosch Route App

  Wandel of fiets door de geschiedenis van 's-Hertogenbosch! Met de gratis route app kun je het erfgoed van 's-Hertogenbosch en omgeving ontdekken.

  Route app erfgoed
 • Tempels langs de Maas

  Met deze fietsroute van 47 kilometer reis je terug naar het Romeinse verleden en ontdek je hoe deze regio er uit zag in de Romeinse tijd.

  De Tempel van Empel in Den Bosch

WIST JE DAT...

 

Hertog Hendrik I van Brabant stichtte rond 1185 de stad Den Bosch. De stad ontstaat rondom de Markt, waar ooit een bos aanwezig was. De stad dankt haar officiële naam aan dat bos: des hertogen bosch. Rond 1220 wordt een stadsmuur gebouwd. Drie poorten, genoemd naar de schenkende steden Antwerpen, Leuven en Brussel, geven toegang tot de stad. Toen heette het gebied nog geen binnenstad. Die werd pas zo genoemd nadat de stad zich daarbuiten uitbreidde.

Virtueel bezoek erfgoed 's-Hertogenbosch

Erfgoed 's-Hertogenbosch - Bijzondere projecten