Eigenwijze zusje van de binnenstad

Den Bosch kent vele leuke wijken en hotspots. Die vind je niet alleen in de binnenstad. Bezoek bijvoorbeeld de sociaal-culturele hotspot De Tramkade op het voormalig terrein van De Heus. Wat te denken van het Paleiskwartier, de wijk pal achter het station? Daar vind je moderne architectuur, maar ook heerlijke restaurants en gezellige cafés.

 • Paleiskwartier: een nieuw stukje binnenstad

  In het Paleiskwartier wordt gewoond, gewerkt en geleefd. Je vindt er moderne architectuur, maar ook knusse eetgelegenheden.

  Op de plek waar nu het Paleiskwartier wordt ontwikkeld, lagen nog niet zo lang geleden een bedrijventerrein en sportvelden. De schil die direct aan het spoor grenst bestaat uit gesloten bouwblokken waarin kantoren zijn gehuisvest. Aan de Onderwijsboulevard aan de andere kant hebben veel scholen en instituten hun intrek genomen. Daartussenin ligt het afwisselende middendeel met woningen, horeca en groen. Hier vind je een paar prachtige staaltjes moderne architectuur.

  Reserveer een wandeling door het Paleiskwartier

   

  Paleiskwartier: een nieuw stukje binnenstad
 • Tramkade: bruisende culturele en creatieve hotspot

  Op het voormalige terrein van mengvoeder De Heus ontstaat een nieuwe sociaal-culturele hotspot. De Kaaihallen, de Mengfabriek en het Werkwarenhuis blazen de Tramkade nieuw leven in.

  Ontdek de Tramkade

  Tramkade: bruisende culturele en creatieve hotspot
 • EKP-terrein: creatief en eigenzinnig

  Op het voormalige Expeditie Knooppunt van PostNL ontstaat een nieuwe energieke stadswijk. Een levendige omgeving om te wonen, werken, studeren en recreëren. Een plek, op loopafstand van het Centraal Station, aan de Dieze, waar de stedeling zich mengt met jong en creatief talent. 

  Ontdek het EKP-terrein

  EKP-terrein: creatief en eigenzinnig Grasso - EKP terrein - Den Bosch

Tijd voor een hapje of drankje - Ontdek de horeca in de Spoorzone

Wandelroute spoorzone - Ontdek een eigenzinnig stukje Den Bosch

Direct naast het Centraal Station, op loopafstand van de historische binnenstad, ligt de Spoorzone. Een dynamische plek om te werken, wonen, leren en recreëren. Alle energie, initiatieven en ideeën zorgen voor groei en verbinding in dit unieke stukje Den Bosch. 

De wandelroute neemt je mee langs 16 unieke plekken in dit gebied. Van heel oud tot spiksplinternieuw.

Wandel door de Spoorzone