Eigenwijze zusje van de binnenstad

Den Bosch kent vele leuke wijken en hotspots. Die vind je niet alleen in de binnenstad. Bezoek bijvoorbeeld de sociaal-culturele hotspot De Tramkade op het voormalig terrein van De Heus. Wat te denken van het Paleiskwartier, de wijk pal achter het station? Daar vind je moderne architectuur, maar ook heerlijke restaurants en gezellige caf├ęs.

  • Paleiskwartier

    Naast het station vind je een nieuw stukje binnenstad. In het Paleiskwartier wordt gewoond, gewerkt en geleefd. Je vindt er moderne architectuur, maar ook knusse eetgelegenheden.

    Op de plek waar nu het Paleiskwartier wordt ontwikkeld, lagen nog niet zo lang geleden een bedrijventerrein en sportvelden. De schil die direct aan het spoor grenst bestaat uit gesloten bouwblokken waarin kantoren zijn gehuisvest. Aan de Onderwijsboulevard aan de andere kant hebben veel scholen en instituten hun intrek genomen. Daartussenin ligt het afwisselende middendeel met woningen, horeca en groen. Hier vind je een paar prachtige staaltjes moderne architectuur.

    Reserveer een wandeling door het Paleiskwartier
  • Tramkade

    Op het voormalige terrein van mengvoeder De Heus ontstaat een nieuwe sociaal-culturele hotspot. De Kaaihallen, de Mengfabriek en het Werkwarenhuis blazen de Tramkade nieuw leven in.