Datastad Den Bosch

Met data bijdragen aan het geluk van bewoners en bedrijven in de stad. Daarbij kijken we niet zozeer naar de technologie, maar naar wat je ermee kunt. Dat doen we samen. We vinden het belangrijk de kennis van het onderwijs en bedrijfsleven te verbinden aan maatschappelijke initiatieven. Jong talent en start-ups krijgen alle kansen. We bieden ruimte om te experimenteren en samen te innoveren. 

Welkom in Den Bosch, toonaangevende datastad.

 

Met een snel groeiend ICT-cluster, de nummer 1 Data Science Universiteit (JADS), de Data Week NL, veel incubators en hotspots voor bedrijven actief in de digitale economie en met diverse hogescholen die meermaals zijn bekroond tot de beste van Nederland, heeft Den Bosch vele troeven in handen.

De stad heeft een ligging dichtbij de Randstad en is goed verbonden met de andere grote Brabantse steden. Bovendien staat Den Bosch bekend om haar bruisende binnenstad, bourgondische netwerkcultuur en een diversiteit aan bedrijven en vakkennis. In Den Bosch geloven we in kansen zien en pakken. Dit maakt de stad uitermate geschikt voor startende bedrijven en ondernemers met ambitie. Het blijft hier niet bij het bedenken van innovaties, maar juist ook het toepassen van concepten. We schalen op en creëren slim meerwaarde om zo de kennis van het onderwijs en bedrijfsleven te verbinden aan onze maatschappelijke opgaven.

 

Den Bosch Datastad - VOOR STUDENTEN, VOOR ONDERNEMERS EN VOOR INWONERS

Met data bijdragen aan het geluk van bewoners en bedrijven in de stad.

  • Data Delta

    Data Delta is de ICT en Data community van ’s-Hertogenbosch. Bij Data Delta is er ruimte voor kennis en innovatie door de juiste mensen te verbinden in inspirerende samenwerkingen. Hier slaan overheid, onderwijs en bedrijfsleven de handen ineen om ‘s-Hertogenbosch uit te bouwen tot kloppend ICT- en datahart van Nederland.

    Samen verspreiden we de kracht van data. We gaan echte challenges oplossen, toffe evenementen organiseren en data slim gebruiken om te innoveren: allemaal door simpelweg uit te proberen. Iedereen is welkom om mee te doen. Het gaat erom dat je de juiste energie meebrengt!

  • Platform Driven by Data

    De personeelsplanning baseren op de weersverwachting en slimme dat? De klanttevredenheid verhogen dankzij slimme data? Of data inzetten om slimmer in te kopen en meer rendement te maken? Zomaar enkele voorbeelden van het Platform Driven by Data. Dit platform helpt ondernemers in de regio Den Bosch structureel met groeien door inzet van slimme data. Laat je inspireren en ontdek hoe data voor jouw bedrijf kan werken.