Design Museum Den Bosch

De collectie van Design Museum Den Bosch bestaat voornamelijk uit keramiek en sieraden. Je vind er werk van Pablo Picasso, Elsa Schiaparelli, Jean Cocteau, Meret Oppenheim, Grayson Perry, Hella Jongerius, Geert Lap, Natasje Boezem, Gijs Bakker, Emmy van Leersum, Kenneth Price, Susan Cohn, Lucio Fontana, Wieki Somers, Man Ray en vele anderen.

Design Museum Den Bosch toont jou de invloed van design op ons dagelijks leven en vertelt het verhaal erachter. Het organiseert per jaar 8 à 10 tentoonstellingen en presentaties in de drie tentoonstellingsruimten.

  • Altijd te zien

    Bovenaan de monumentale, gedraaide trap van het museum is een nieuwe vaste collectietentoonstelling te zien. In de komende jaren presenteert Design Museum Den Bosch op deze plek in wisselende samenstelling telkens een aantal belangrijke werken uit de eigen keramiekcollectie. Voor de eerste presentatie Touching Worlds zijn twee belangrijke keramische werken als uitgangspunt genomen: Vase Femme van Pablo Picasso uit 1954 en B.C. Orange van Kenneth Price uit 1967. De werken zijn symbolisch voor de verschillende startpunten van de ontwikkeling van artist ceramics en sleutelstukken in de collectie van Design Museum Den Bosch.

  • Activiteiten

    Het museum is geïnteresseerd in het culturele debat over design en in de rol die design speelt in de samenleving. Daarom beleef je bij de tentoonstellingen altijd lezingen, discussiebijeenkomsten en filmvoorstellingen. Design Museum Den Bosch kent sinds 2017 het nieuwe verzamelgebied post-human.

    Ga naar de Uitagenda voor een totaalaanbod