Cultuurstad van het Zuiden

Welkom in ’s-Hertogenbosch, Cultuurstad van het Zuiden

Welkom in een eeuwenoude binnenstad vol historische steegjes. Welkom bij rauwe industriële hotspots op de Tramkade. Op de Binnendieze in een bootje onder de huizen door. Bij de mooiste exposities in Het Noordbrabants Museum en Design Museum Den Bosch. Welkom in de vele restaurants in de Korte Putstraat en de gezellige cafés in de Uilenburg. Bij het internationale Theaterfestival Boulevard en bij Jazz in Duketown. In de geboorteplaats van Jheronimus Bosch.

Welkom in de stad waar elke dag wat cultureels te beleven valt: het gastvrije en Bourgondische ’s-Hertogenbosch. Cultuurstad van het Zuiden.

                                             

 • Het Noordbrabants Museum

  Het Noordbrabants Museum is een eigentijds museum voor kunst, geschiedenis en cultuur, gevestigd in het eeuwenoude historische centrum van ’s-Hertogenbosch. Je vindt er o.a. werk van Van Gogh en Sluijters.

 • Design Museum Den Bosch

  De collectie van Design Museum Den Bosch bestaat voornamelijk uit keramiek en sieraden. Je vind er o.a. werk van Pablo Picasso, Elsa Schiaparelli, Jean Cocteau, Meret Oppenheim, Grayson Perry, Hella Jongerius en vele anderen.

 • MAINSTAGE Brabanthallen

  MAINSTAGE is hét podium van het zuiden! In MAINSTAGE zijn alle faciliteiten aanwezig om verbluffende grootschalige live entertainment- en muziekshows een entertainmentpodium te geven.

 • Het Jheronimus Bosch Art Center

  Jheronimus Bosch werd beroemd door zijn fabelachtige wezens en symbolen. In de voormalige Sint Jacobskerk in het Jheronimus Bosch Art Center kun je genieten van reproducties van al zijn meesterwerken.

 • Theater aan de parade

  Theater aan de Parade wordt op dit moment gesloopt en er wordt plaats gemaakt voor een iconisch nieuw theater.

  Theater aan de Parade nieuwbouw
 • De Verkadefabriek

  De Verkadefabriek is dé culturele ontmoetingsplek van Den Bosch, het culturele hart van de stad. Met jaarlijks zo’n 6.000 activiteiten: theater, cabaret, film, dans, muziek, debat, eten en drinken.

  Verkadefabriek in Den Bosch
 • Kring Vrienden

  De vereniging Kring Vrienden heeft een groot aantal publieksactiviteiten ontwikkeld zoals o.a. varen op de Binnendieze of buiten de stadsmuren, wandelingen in diverse stadsdelen, rondleiding in diverse erfgoedlocaties.

  Rondvaartboot Binnendieze Den Bosch
 • SPARK Makers Zone

  SPARK Makers Zone is dé moderne werkplaats voor innovatief vakmanschap in ‘s-Hertogenbosch en omgeving. Het is een groot creatief technisch makerslab waar high end techniek en old skool ambacht elkaar versterken.

 • Cor Unum

  Atelier Cor Unum is een productiehuis waar hoogwaardig keramiek wordt vervaardigd in opdracht van ontwerpers en van het bedrijfsleven, waar jongeren ambachtstechnieken leren.

 • In 's-Hertogenbosch is elke dag wat te beleven

  Een expositie, film, festival, stadswandeling, workshop, theatervoorstelling, concert of vaartocht. Per dag weten wat er te doen is in Den Bosch? Bekijk het hier in de uitagenda.

Cultuur- en erfgoed locaties - Hier vind je ze!