Mengfabriek

De Mengfabriek is gevestigd in het rijksmonument, de voormalige mengvoederfabriek van de Heus. Het markante vierkante gebouw met het torentje aan de Diezekade, de Koudijs fabriek aan de rand van de stad, transformeerde vanaf 2015 van een oude veevoeder berging naar hotspot De Mengfabriek.

Stadmakers Michael Bol en Kirsti Pol van Buro Kade/ Conceptenbouwers namen in 2014 het initiatief tot de gebiedsontwikkeling in dit bijzondere en industrieel stukje binnenstad. De ambitie een lokale en circulaire economie te realiseren is inmiddels werkelijkheid. Stadmaken gaat volgens hen niet alleen over het vormgeven van de openbare ruimte, maar vooral over het samen ontwerpen en creëren met culturele waardes, sociale structuren en economische bedrijvigheid. De stad is een altijd bewegend en veranderend en dus circulair systeem. Die dynamiek kun je hier elke dag ervaren, dat is aanstekelijk en vooral ook heel erg leuk. Het geeft je energie!…

De Mengfabriek is gevestigd in het rijksmonument, de voormalige mengvoederfabriek van de Heus. Het markante vierkante gebouw met het torentje aan de Diezekade, de Koudijs fabriek aan de rand van de stad, transformeerde vanaf 2015 van een oude veevoeder berging naar hotspot De Mengfabriek.

Stadmakers Michael Bol en Kirsti Pol van Buro Kade/ Conceptenbouwers namen in 2014 het initiatief tot de gebiedsontwikkeling in dit bijzondere en industrieel stukje binnenstad. De ambitie een lokale en circulaire economie te realiseren is inmiddels werkelijkheid. Stadmaken gaat volgens hen niet alleen over het vormgeven van de openbare ruimte, maar vooral over het samen ontwerpen en creëren met culturele waardes, sociale structuren en economische bedrijvigheid. De stad is een altijd bewegend en veranderend en dus circulair systeem. Die dynamiek kun je hier elke dag ervaren, dat is aanstekelijk en vooral ook heel erg leuk. Het geeft je energie!

In de Mengfabriek worden gedurende het hele jaar verschillende activiteiten georganiseerd door verschillende Mengers. Je kunt er genieten van de horeca aan de Diezekade. Eten, drinken, dansen, vintage arcadespellen spelen bij Barkade en koffiedrinken en dineren bij Espressobar da Silva. De Urban Scene is vertegenwoordigd door de boxschool, de breakdance hiphop dansschool en de diverse muziekscholen zoals de jazzwerkplaats en – DJ studio’s. Er zijn werkplaatsen voor verschillende ambachten zoals de tafels van DOKX, de grafische werkplaats van Studio Daad en een bassenbouwer. Foodies met een mega potentie zoals De Lekkere Man en BOON zijn er gevestigd. En ook de mobiliteitsstartup van elektrische scooters WOW-e. Circulaire ontwerpers en bouwers zoals Buro Kade, Alba Concepts en Wood and Apples. Kunstenaarscollectief de Cactus, fotostudio Koudijs en SOOW, een trendwatcher en nog veel meer. Al deze startups, het onderwijs met de Waardenmakers en het bedrijfsleven vinden elkaar en oefenen, experimenteren er duurzaam op los. Meer informatie vind je op Mengfabriek.

De Mengfabriek is inmiddels een plek van betekenis op het gebied van stedelijke transitie, sociale innovatie en talentontwikkeling. De circulaire HUB Brabant bestaat uit een netwerk van elkaar aanvullende bedrijven en organisaties op het gebied van circulariteit. Ervaren ondernemers, beginnende startups, kunst-, cultuur- en onderwijsinstellingen en bezoekers ontmoeten elkaar dagelijks, ze dagen elkaar uit en inspireren elkaar. Een van deze inspirerende en rauwe ruimtes is beschikbaar voor debatteren, bijeenkomsten, vergaderingen en beschikbaar voor groepen tot 50 personen. Voor meer informatie kijk op Ketelhuis Den Bosch.

Locatie