Intiem wielerprogramma in Willem Twee Toonzaal

In Willem Twee Toonzaal aan de Prins Bernhardstraat 4 vindt tussen 13.00 uur en 18.30 uur een gratis toegankelijk, intiem maar bomvol literair-muzikaal programma plaats. Het is ook geschikt voor mensen die de drukte op het plein buiten minder prettig vinden. Het programma staat volledig in het teken van wielrennen.

Te gast zijn de voormalig profwielrenner Peter Winnen en de wielerjournalist Edwin Winkels. Allebei lezen zij voor uit eigen werk. Zij worden geflankeerd door The Strava Orchestra. Dit is een project van Mathijs Leeuwis dat hij ontwikkelde in een compositieopdracht voor November Music. Verdere begeleiding wordt verzorgd door Nederlands bekendste flamencogitarist Eric Vaarzon Morel, die speciaal voor La Vuelta Holanda een wielerprogramma presenteert met schilderijen, beelden, projecties en daverende flamenco composities. Voor de gelegenheid neemt hij zijn dochter Eline (zangeres Elle) mee, en de beeldhouwer Gerrit van Emous en zijn zoon Jelmer d…

In Willem Twee Toonzaal aan de Prins Bernhardstraat 4 vindt tussen 13.00 uur en 18.30 uur een gratis toegankelijk, intiem maar bomvol literair-muzikaal programma plaats. Het is ook geschikt voor mensen die de drukte op het plein buiten minder prettig vinden. Het programma staat volledig in het teken van wielrennen.

Te gast zijn de voormalig profwielrenner Peter Winnen en de wielerjournalist Edwin Winkels. Allebei lezen zij voor uit eigen werk. Zij worden geflankeerd door The Strava Orchestra. Dit is een project van Mathijs Leeuwis dat hij ontwikkelde in een compositieopdracht voor November Music. Verdere begeleiding wordt verzorgd door Nederlands bekendste flamencogitarist Eric Vaarzon Morel, die speciaal voor La Vuelta Holanda een wielerprogramma presenteert met schilderijen, beelden, projecties en daverende flamenco composities. Voor de gelegenheid neemt hij zijn dochter Eline (zangeres Elle) mee, en de beeldhouwer Gerrit van Emous en zijn zoon Jelmer die portretten van wielrenners zal exposeren.

In de foyer geven tussen de bedrijven door studenten van de Koningstheateracademie en de Rockacademie interpretaties van passages uit de roman 'De Spaanse Renner', die Lidewey van Noord schreef in opdracht van literair productiehuis Tilt en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Na afloop kun je blijven hangen in het Wielercafé. Hier interviewt Edwin Winkels onder andere Peter Winnen en Lidewey van Noorden.

Kortom, een bont programma vol literatuur, cabaret en muziek! Al de onderdelen zijn in een rits achter elkaar te bezoeken, onafhankelijk van de tijd van binnenkomst.

Programma

13.00 - 13.15     Peter Winnen (Spreker)
13.15 - 13:45      Strava Project (Muziek + Beeld)
13.45 - 14.15      Tessa en Bodi (muziek) in de foyer
14.15 - 14.30      Edwin Winkels (Spreker)
14.30 - 15.00     Eric Vaarzon Morel (Muziek + Beeld)
15.00 - 15.30      Judith en Julia (Cabaret / Kleinkunst) in de foyer
15.30 - 15.45      Peter Winnen (Spreker)
15.45 - 16.15      Strava Project (Muziek + Beeld)
16.15 - 16.45      Tessa en Bodi (muziek) in de foyer
16.45 - 17.00      Edwin Winkels (Spreker)
17.00 - 17.30      Eric Vaarzon Morel (Muziek + Beeld)
17.30 - 18.30     Sportcafé & Judith en Julia (Cabaret / Kleinkunst) in de foyer

Kontakt

Adresse:
Willem Twee Toonzaal
Theater aan de Parade
Prins Bernhardstraat 4
5211 HE 's-Hertogenbosch
Route planen

Wann

  • Samstag, 20. august 2022 von 13:00 bis 18:30

Hotspot